Povestea glontului nehotarat


Cu ochiul in vizorul lunetei iti urmaresc linia trupului care se unduieste in miscarile sale. Trag degetul in spate si ating tragaciul, dar nu apas pana la capat; ma razgandesc. Momeala perfecta, neajutorata se transforma in ceva atat de simbolic si senzual. Si nu… nu e un star de carton. Ea are esenta. Ea stie ca inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. Batranul ceasornicar ii ofera o floare, iar omul de paza ii zambeste. Taximetristul ii deschide usa, iar personalul hotelului ii cara bagajele.
Usile liftului se deschid, dar eu stiu deja ca se opreste la 7. Daca ma concentrez mai bine cred ca as putea sa-ti simt si parfumul de aici. Comportamentul oamenilor din jurul tau care te divinizeaza…, de fapt te dau de gol mie. Ai putea sa fii invizibila si tot as sti cum arati dupa expresia fetelor lor. Atat doar… ca te-as vedea in alb-negru. E greu totusi sa iti imaginezi culorile.
Asadar pentru mine va trebui sa ramai un “alb-negru”.
Apas pe tragaci, iar glontul iti perforeaza craniul, trece de cerebel; traiectoria o ia in sus zdrobindu-ti dintii, ca in final sa se opreasca intr-un perete de beton. Iti inghiti tipatul, tensiunea croindu-si drum pana in tamplele care se prabusesc la pamant.
Intre vizorul lunetei si peretele de beton apare curcubeul…

  6 comments for “Povestea glontului nehotarat

 1. maria
  January 5, 2012 at 4:54 pm

  nu pot sa cred ca esti asa de crud…au apus povestile cu happy-end ?nu mai e nimeni de moda veche…excelenta ideea ,poate te razgandesti cu finalul…

  • Tudor - Dan Pop
   January 5, 2012 at 5:10 pm

   Multumesc! Nu ma razgandesc.

 2. January 13, 2012 at 2:39 pm

  Happy end-ul consta in faptul ca el este capabil de a o vedea pe ea in felul acesta. Si pana la final, din alb-negru izvoraste curcubeul… tare frumos ai scris mai draga :)

  • Tudor - Dan Pop
   January 13, 2012 at 2:50 pm

   Multumesc mult!

 3. February 6, 2012 at 11:33 am

  Cred ca TEATRUL CONTEMPORAN este sau, daca nu este, trebuie sa fie, un fenomen prin excelenta ANTI RUTINA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *