Programarea Neuro-Lingvistica. Psihologia in marketing!.

Totul se reduce la un simplu adevar: Descopera ce vrea interlocutorul tau si prezinta-i lucrul respectiv intr-o maniera convingatoare.

MEMORIA.

Memoria functioneaza intr-o maniera asociativa si conecteaza fiecare “input” (intrare) la ceva care deja exista. Fiecare informatie nou intrata va stimula asocierile preexistente si, pe baza lor, va fi decis un anumit comportament.

ORIENTAREA noastra in functie de PERCEPTIA lor.

1. Oamenii care au perceptii preponderent vizuale folosesc de cele mai multe ori constructii precum: “Situatia e clara.”, “Vad totul in negru”, “Este un adevar clar”.

2. Oamenii care au perceptii preponderent auditive obisnuiesc sa foloseasca afirmatii precum: “Asta nu-mi suna a bine”, “Este un contrast strident”, “Exista un dezacord”.

3. Oamenii care au perceptii chinestetice( kinestetice- care se refera la miscarea unui corp) folosesc afirmatii precum: “Am prins ideea”, “simt lumea pe umerii mei”, “totul se indreapta catre perfectiune”

APLICAREA cunostintelor in functie de cele 3 PERCEPTII.

Exemplu in vanzare-cumparare:

Un client iti va spune ce culoare frumoasa are masina pe care vrei sa o vinzi. In aces caz iti vei da seama ca acel om are o perceptie vizuala mai accentuata. In acest caz va trebui sa folosesti, sa scoti in evidenta mai mult imaginile vizuale ale produsului tau.
La fel, un alt client iti va spune cat de frumos suna motorul masinii. Asadar, in acest caz iti vei da seama ca acel om are o perceptie auditiva mai accentuala. In cazul acesta trebuie sa scoti in evidenta imaginile auditive ale produsului tau( ex: sistemul audio din masina). etc.

VA URMA…

Daca ai ajuns pe acest site inseamna ca esti preocupat/a de programarea neuro – lingvistica si de psihologia in marketing. Impresiile tale in urma lecturarii acestui articol sunt esentiale pentru producerea urmatoarelor postari. Exprima-ti parerea; multumesc!  4 comments for “Programarea Neuro-Lingvistica. Psihologia in marketing!.

 1. November 21, 2011 at 6:37 pm

  Nu. Eu nu sunt preocupat de programarea neoro-lingvistica dar mi s-a parut foarte interesant ce ai scris despre. As citi foarte atent continuarea.

 2. November 21, 2011 at 10:17 pm

  Te rog continua sa scrii astfel de articole :)
  Termin anul acesta liceul si doresc sa ma orientez spre Marketing sau Publicitate dar pana atunci fac un atestat cu aceste doua teme.
  Pe internet sunt multiple articole cu subiectele de mai sus, insa au o tenta academica din care nu intelegi multe lucruri. Daca se poate, expune-ne cat mai multe exemple, sa vedem cum se face in practica :)

  Multumesc !

  • Tudor - Dan Pop
   November 22, 2011 at 5:40 am

   Imi pare foarte bine ca pot sa fiu de ajutor. In curand vor mai urma articole legate de acest subiect.

 3. January 10, 2012 at 12:57 am

  Oamenii de stiinta au afirmat ca si Calea Lactee emite un sunet constant, dar nu atat de mare precum sunetul descoperit ultima oara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *