Spirale


Spiralele care constituie calea eterna a evolutiei se aseamana prin intrebarea comuna ce le leaga:”Ce este perfectiunea?”
De obicei, atingerea perfectiunii(scopului)opreste evolutia. E ca acea vorba:”Ar fi fost prea frumos ca sa tina o vesnicie.” Calea Lactee este o spirala care nu a atins perfetiunea/scopul, de aceea inca exista ca galaxie.
Existam pentru ca suntem imprefecti. Dumnezeu nu ar mai exista daca ar fi perfect. Cred ca perfectiunea Lui este conditionata de atingerea scopurilor noastre. Noi toti ar trebui sa fim Dumnezeu, dar e prea greu sa concepi asa ceva, mai ales in aceste vremuri. Pentru ca o perfectiune sa uneasca toate limitele individuale este strict necesara o unitate condusa de aceeasi si unica credinta.
Spiralele constituie calea care leaga o eternitate de alta si sunt dispuse in straturi, iar regnul mineral, cel vegetal, etc trebuie sa strabata toate aceste straturi inainte de a putea trece de la un “regn” la altul.
Sau… Nu chiar faptul ca suntem diferiti ne leaga?

  1 comment for “Spirale

  1. Anonim
    October 1, 2011 at 11:35 pm

    Omul se hraneste din imperfectiune. Existenta mea e imperfecta, fiindca e limitata. Iar in prima instanta, timpul ma tine in loc. Iar apoi spatiul. Dar ideea unui Dumnezeu ar tine loc de perfectiune. Isi intinde tentaculele pe tot cuprinsul, se identifica cu eternitatea. Si uite ceva absurd: cand a inceput eternitatea ? Si uite ceva relativ : eternitatea de ce sa o luam ca un spatiu imens, cand poate prea bine fi un colt de stanca, o camaruta abjecta si infecta. Dar de ce sa vorbim despre perfectiune, cand omul nu se poate sustrage siesi, si deci imperfectiunii, si deci ramane strain de ideea savarsirii totale. Tocmai de aceea si-a inventat Dumnezeul. Ca sa suplineasca, prin sentimentul pioseniei, ceea ce ii lipseste lui. Iar Dumnezeu e ideea. Intotdeauna mi-a aparut Ideea figura geometrica cea mai exacta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *