De ce nu cred ca suntem singuri in univers


Soarele e mai mare decat Pamantul de 109 ori. Una dintre cele mai mari stele cunoscute, eta Carinae este de 400 de ori mai mare decat Soarele. Steaua VY Canis Majoris este de 2100 de ori mai mare si de 500 000 de ori mai luminoasa decat Soarele. Toate stelele din univers sunt mai multe decat toate firele de nisip de pe Pamant. Traim in “epoca stelelor”. Toate provin din stele: planete, sateliti, asteorizi, viata… omul! Cand o stea moare ea arunca in raza sa de explozie elemente chimice importante cum ar fi fierul(Fe), aurul(Au), argintul(Ag) etc. In sangele omului exista foarte mult fier. Deasemenea in organismul uman exista inclusiv aur si argint, desigur in cantitati mici. Asadar nu degeaba se spune ca stelele influentiaza viata. Nu degeaba a aparut teoria haosului sau teoria sistemelor complexe. Explozia unei stele poate influenta aparitia/disparitia vietii. Teoria haosului este un domeniu de studiu în matematica, fizica, economie si filozofie si se ocupa cu studierea comportamentului sistemelor dinamice care sunt foarte sensibile fata de conditiile initiale. O stea de pe cer poate a murit, dar noi nu sesizam asta pentru ca poate nu a apucat ca toata lumina ei sa ajunga la noi. Ea poate e moarta, dar capetele fascicolelor de lumina pe care le-a trimis miliarde de ani fara intrerupere, inca nu au ajuns la noi din cauza distantei foarte mari pe care o mai au de strabatut. De aceea notiunea de “timp” nu mai are nici o logica. Vedem ceva, dar poate s-a intamplat altceva cu mult timp in urma. Timpul se condenseaza aici si se largeste cu cat ne indepartam de acest manunchi de viata in care traim. Si chiar daca am fi o “eroare” e inevitabil ca aceasta “eroare” sa nu mai fie intalnita in univers.


  12 comments for “De ce nu cred ca suntem singuri in univers

 1. August 3, 2011 at 1:06 pm

  Sunt de acord cu tine, nici eu nu cred c? suntem singuri în univers.

 2. hosisis
  August 4, 2011 at 7:30 am

  e interesanta teoria

 3. Tudor - Dan Pop
  August 4, 2011 at 7:12 pm

  M-am documentat destul de mult si am gasit o mai multe explicatii la teorie… cine stie poate voi reveni cu un asemenea articol cand voi avea mai multe date “palpabile” ;))

 4. December 16, 2011 at 4:31 pm

  “O stea de pe cer poate a murit, dar noi nu sesizam asta pentru ca poate nu a apucat ca toata lumina ei sa ajunga la noi.”

  “La steaua care-a rasarit
  E-o cale-atat de lunga
  Ca mii de ani i-au trebuit
  Luminii sa ne-ajunga.”(Eminescu) ;)

  • Tudor - Dan Pop
   December 16, 2011 at 4:48 pm

   Uite de ce il consider eu pe Eminescu un geniu. :)

 5. letitia
  October 20, 2012 at 10:49 am

  cum poti sa zici ca poate suntem o eroare, cand suntem facuti atat de perfect, ca organism fizic si ca entitate?

  • Tudor - Dan Pop
   October 20, 2012 at 10:52 am

   Nici macar Dumnezeu nu e perfect pentru ca nu poate pacatui. Perfectiunea e ceva mult prea abstract. E greu sa definesti perfectiunea. E greu sa spui care rau e necesar si care nu.

 6. letitia
  October 20, 2012 at 10:58 am

  Atunci la fel de greu e sa definesti o eroare.

 7. letitia
  October 20, 2012 at 11:11 am

  Oricum, din privinta mea e destul de clar ca nu suntem singuri. Parerea mea e ca acele fiinte sunt mult mai evoluate, si de aceea nu le putem percepe avand in vedere faptul ca nu ne mai folosim toate organele de perceptie (ele fiind reduse si facute uitate in scoli, TV, sistemul in care ne aflam etc. ca sa ne faca *close minded*),ei fiind intr-o dimensiune mai dezvoltata ca 3D. Normal, acestea se numesc conspiratii, deoarece omul de rand daca nu vede sau atinge ceva palpabil, inseamna ca nu exista.

 8. letitia
  October 20, 2012 at 11:46 am

  si tot apropo de ^singuri in univers^ am gasit asta, data direct de la tembelizor… http://www.youtube.com/watch?v=0041kHHaZjY

 9. Tudor - Dan Pop
  October 20, 2012 at 12:52 pm

  pfaiii… oare e pe bune?

 10. letitia
  October 20, 2012 at 1:16 pm

  documenteaza-te si ai sa afli :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *