Orgolii si noi curente aparute

Unele orgolii de intelecte sunt ca niste copii neastamparati care ma trag de bretele spunandu-mi: “Vreau la baie!”. ┬áSunt momente in care am ocazia sa las astfel de orgolii “sa faca pe ei”. Pe cat se poate crede de inteligent un om, pe atat poate oricand sa cada in prapastia penibilului. Cred ca cea mai buna forma a inteligentei este precautia. Sa fii precaut inseamna sa iti masori vorbele fara a scapa din greseala, nici macar un gram de “defect” in ceea ce urmeaza sa pronunti spre marea adunare … era sa zic nationala, dar din pacate nu prea mai exista nationalism, iar lumea chiar daca ai venit cu niste idei geniale, s-a saturat sa te asculte. Care e solutia oare? Sincer, nu cred in curente noi aparute care sa atraga atentia oamenilor. Singura solutie este implicarea propriu-zisa in viata semenilor. Trebuie sa ii asculti, sa ii intrebi, sa le raspunzi, etc. Un produs frumos, impachetat si atent sigilat poate sa iti zaca pe un raft pana la degradare daca nu-ti pui la bataie prietenia care crede-ma ca nu e una falsa. La inceput vei avea impresia ca e falsa, dar cand vei declansa adevarate rezultate, vei invata sa fii alt om ce crede in propriile sale valori si a celor din jur. Lumea in care traim se mai poate tridica la suprafata doar cu ajutorul valorilor. Toti detinem valori, dar nu mai credem in ele pentru ca ne-am saturat sa ascultam, sa vedem, sa mirosim, sa pipaim. Hibernam in propria rutina, ascultand aceeasi placa stricata si ne multumim cu simpla ziua de maine. Ne place insa sa gustam.

Tie ce iti place sa gusti?

  2 comments for “Orgolii si noi curente aparute

  1. May 16, 2011 at 1:50 pm

    Eu cred ca inteligenta este o aptitudine ce se invata treptat pe termen nelimitat, iar asta inseamna ca nu exista o clipa in care sa spui “sunt inteligent” pentru ca o inveti toata viata neavand o bariera.Orgoliu vine din vanitate ori daca esti inteligent stii sa-ti tii orgoliu in frau in asa fel incat sa nu se clatine echilibru.
    Curentele noi aparute vin din dorinta de noutate, traim in mediocritate iar unii dintre noi ar face orice sa scape de ea, de aici dorinta de a gusta din orice atata timp cat acel lucru nu-i insipid, ori daca-i insipid il putem face sa nu mai fie.

  2. Tudor - Dan Pop
    May 16, 2011 at 3:02 pm

    uau! frumoasa perceptie. E destul de greu sa ne dam seama totusi ce se intampla in jur. Incepe sa fie totul din c ein ce mai ciudat si degradant, asta pot sa o spun cu precadere…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *